Het derde kindje

Op 1 april in de vroege uurtjes van de dag is een schatting klein meisje geboren in Amsterdam West. Het derde kindje van het gezin, een gewenst nakomertje met twee grote puber zussen. Voor mij was het de eerste keer dat ik een kraamweek mocht verzorgen met twee oudere kinderen. Ik was benieuwd hoe dit zou zijn en hoe het zou verlopen.

Rond 2 uur in de nacht ging ik op weg naar de bevalling, eenmaal aangekomen hing er een serene rust in huis, de meiden sliepen nog en het stel lag samen in bed. De verloskundige was al aanwezig en kon de barende vrouw bijstaan. Om iedereen zijn space te geven ben ik in de woonkamer gaan zitten samen met de student verloskundige. Af en toe ging zij boven even kijken hoe het ging. De volledige ontsluiting naderde snel en rond die periode werden ook de meiden wakker. Er hing een spanning in de lucht, zoals je dat misschien nog wel herkend van de avond voor je verjaardag, die opwinding. De jongste dochter zat op bed vol bewondering te kijken hoe haar moeder aan het baren was. De oudste dochter wilde er heel graag bijzijn maar vond het ook erg spannend, ze wist met zichzelf geen raad. Ik vertelde haar wat er gebeurde en als ze even de ruimte uit wilde gaan dan was dat oké. En toen was het moment daar, 10 minuten voor 5 werd dit kleine meisje geboren, een derde dochter, een klein zusje. Wat was het prachtig om die blikken van die meiden te zien, vol bewondering en vol liefde. Alleen maar vreugde en geluk. Ze werd geboren in een liefdevol en warm nest.

Ook de kraamweek verliep ontspannen, er was ruimte om te cocoonen en te verzachten. Er was complete overgave aan dat wat er op dat moment was. Ik zie het zelden dat een vrouw zich zo in vertrouwen kan overgeven. Alles ging natuurlijk, en dat creëerde ruimte voor mij om naast de standaard werkzaamheden zoals de controles, emotionele support en begeleiding, ook extra taken te verzorgen zoals het huishouden en koken ( een absolute must in een gezin van 5). Ik heb heerlijk kunnen koken van soep tot pannenkoeken en samen koekjes bakken met de meiden.

We hebben samen de kraamweek afgesloten op dag 10 met een lekker ontbijt met croissants en brood van Fort Negen (favo bakker!). Wat was dit een fijne kraamweek!

Hugs,

R.

Terug naar blog