warmte, liefde en openheid

Natuurlijke & holistische kraamzorg 

Na 9 maanden is eindelijk het moment daar, je bent bevallen van je baby, je hebt het gedaan powervrouw! Na de bevalling volgt de kraamweek, deze week is intens, liefdevol, emotioneel, nieuw maar vooral erg bijzonder. Jij en je partner gaan samen jullie kindje en het ouderschap ontdekken, what a ride! Het mooiste aan de kraamweek vind ik het contrast met de eerste dagen en het einde van de kraamweek. De eerste dagen is er veel onzekerheid, chaos, gestuntel, vreemd zittende luiers, gewenning aan het nieuwe leven. Op deze momenten zal ik jullie begeleiden, helpen, ondersteunen, coachen en uit de brand helpen met tips en tricks.  De eerste dagen horen zo te zijn, op deze manier leer je, je ontdekt, je probeert en dat is juist heel mooi. Want op de laatste dag sluiten we samen in alle vertrouwen de kraamweek af. En dan gaan jullie als gezin op avontuur met alle liefde, chaos en emoties die daarbij horen! 

Ervaring met:

Natuurlijke & reguliere kraamzorg - holistische zorg - warmte zorg - thuisbevalling  - badbevalling - ziekenhuisbevalling - geboorteplan - kraamplan - halve & volledige lotus geboorte - stil geboorte - borstvoeding - kunstvoeding - hechting - draagdoeken - koken met liefde - spiritualiteit - doula - zorg na de kraamweek - rust & vertrouwen - verschillende culturen - nl & eng sprekend

Kraamzorg is uniek in Nederland.  De kraamzorg bestaat uit een basispakket van 49 uur verdeeld over acht dagen, gerekend vanaf de geboortedag van je baby.  
In de natuurlijke kraamzorg is er aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest, omhulling, bewustzijn, regelmaat, rust en herstel. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en vaak biologische materialen en verzorgingsproducten, ook staat warmtezorg centraal. Met warmtezorg creëer je een veilige, liefdevolle en warme omgeving voor de baby, dit zorgt voor een tevreden en ontspannen baby.

Mijn werkwijze

Kraamzorg is altijd zorg op maat, want geen enkel gezin is hetzelfde en geen enkel herstel is hetzelfde. Naast de medische controles, ondersteun ik het gezin en geef ik voorlichting. Ik vind het altijd erg belangrijk dat er gezond (vegetarisch) en voedingsrijk eten wordt gegeten. Gezonde voeding  ondersteunt het lichaam bij het herstel na de bevalling en het bevordert de borstvoeding. Natuurlijk ondersteun ik bij het borstvoeding avontuur en verzorging van moeder en baby. Om het het herstel te bevorderen werk ik met therapeutische buikwikkels, inwrijvingen en veel rust.  

Open en eerlijke communicatie is essentieel om er samen een fijne kraamweek van te maken! 
  

Thuis bevallen & partusassistentie

Mocht je thuis (willen) bevallen dan assisteer ik bij de bevalling en ben ik een extra paar handen voor de verloskundige.  Ik ben  geschoold in vroegtijdige inzet partusassistentie, dit betekent dat ik in een vroeg stadium van de bevalling aanwezig ben.  Deze vroegtijdige inzet is bedoeld voor emotionele ondersteuning tijdens je bevalling voor jou en je partner. Dit gebeurt door rustig en aandachtig aanwezig te zijn of om je te helpen op een positieve manier de weeën op te vangen. Daarnaast kan ik je ook motiveren, masseren en helpen om nieuwe houdingen te vinden. Een veilige ontspannende omgeving bevordert het normale verloop van de bevalling. 

Je kunt zelf bepalen of je gebruik wilt maken van de VIP. Bespreek dit wel met je verloskundige.

Deze VIP uren worden vergoed door de verzekering en staan los van de kraamzorguren en gaan dus niet af van de reguliere zorguren. Neem altijd eerst contact op met je eigen verzekering om misverstanden te voorkomen.

Een Badbevalling

Veel vrouwen kiezen voor een badbevalling of hebben een badbevalling in hun geboorteplan staan. Uit wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van moeders blijkt dat er veel voordelen zitten aan een badbevalling. Een watergeboorte kan zowel thuis, als in het ziekenhuis. Kies je ervoor om thuis een badbevalling te organiseren, dan is het bevalbad in eigen beheer en verantwoordelijkheid. Bij elke thuisbevalling is een kraamverzorgende aanwezig, als ondersteuning voor het gezin, als voor de verloskundige. Het opzetten, vullen, schoonmaken en opruimen van het bad is de taak en verantwoordelijk van de partner. Om enige stress te voorkomen is het fijn om van te voren na te denken over het logistieke gedeelte van een bevalbad. Neem contact op met je bevalbad verhuurder voor meer informatie.

  • Taken van de kraamverzorgende

    • Assisteren en ondersteunen van de verloskundige en het gezin tijdens de (thuis)bevalling.
    • Medische zorg na de bevalling: dagelijkse controles bij jou en de
      baby. Deze worden verzameld in je online kraamdossier.
    • Begeleiding bij het geven van borst- of kunstvoeding.
    • Ondersteuning van je gezin.
    • Geeft voorlichting, advies en handige tips.
    • Draagt (in overleg) zorg voor licht huishoudelijke werkzaamheden.
  • Verantwoordelijkheid

    De eerste tijd na de bevalling is belangrijk. Je hebt er een grote
    verantwoordelijkheid bij gekregen en je bent aan het herstellen van de
    bevalling. Je krijgt ondersteuning vanuit de kraamzorg en van
    de verloskundige.

    De verloskundige is medisch eindverantwoordelijk voor de zorg tijdens de kraamtijd.

  • Zorgverzekering

    Voor kraamzorg thuis geldt een wettelijke eigen bijdrage (bij basisverzekering) van 5,10 euro per uur (2024). Neem altijd contact op met je eigen verzekering als je vragen over hebt.

  • Mijn wensen

    Kraamzorg is er om het herstel van moeder en baby te bevorderen. Om het gezin een zachte landing te geven. Tijdens de kraamweek kruipen we samen in de baby bubbel. Om samen die fijne bubbel te creëren is communicatie nodig, een zachtheid, veiligheid en respect. Ook ik wil terugkijken op een fijne kraamweek met pure intenties, gezonde dosis humor en een veilige omgeving waarin ik mijzelf kan zijn. Een kraamweek met openheid, diepgang en groei.

  • Wensen van het gezin

    Elk gezin heeft eigen ideeën en wensen voor de kraamtijd. Het is fijn als de aanstaande ouders daarover hebben nagedacht. Er zijn veel situaties in het leven waar wij als mens controle over (willen) hebben. Over het avontuur van het krijgen van een baby hebben we niet altijd de controle. Ik zal alle wensen en ideeën respecteren en proberen te bewaken tijdens de kraamweek. Maar ik draag geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen.