Wol, warm en liefdevol

Warmtezorg

Tijdens de zwangerschap groeit je baby’s heerlijk warm in jouw buik, een warm bad van zevenendertig graden. Zodra de baby geboren is, zal deze warme omhulling wegvallen. Baby’s leren de eerste maanden van hun leven hoe ze hun eigen temperatuur op peil kunnen houden. Maar de baby is altijd afhankelijk van zijn ouders voor het ontvangen van warmtezorg. Wanneer een baby goed op temperatuur blijft en warm is, krijgt hij de ruimte en energie om andere delen van zichzelf te ontwikkelen. Het is de fundering van opvoeding en groei.

Zowel op fysiek als mentaal niveau heeft warmte veel invloed op ons. Emotionele warmte is van groot belang voor het gevoel van geborgenheid, liefde en veiligheid. Daarnaast is warmte ook een basisvoorwaarde voor alle andere levensprocessen zoals de spijsvertering en andere opname- en uitscheidingsprocessen.

De kracht van wol

Wol is een duurzaam, zelfreinigend, natuurlijk en bovenal warmte regulerend product. Wol wordt in de kraamtijd op verschillende manieren ingezet; bij de buikwikkels tegen naweeën of darmkrampjes, babykleding, kleding voor de kraamvrouw, dekens en bij huidverzorging. De werking van wol kan de baby ondersteunen bij het zelfreguleren van zijn temperatuur.